Herleef de natuurreligieNatuurreligie een verloren beschaving uit de oudheid.Be whole again with nature

Heksenkraker werktuig

Wees je bewust, dat je met een open mind dit leest en wat tot jou is overgedragen en geleerd even los laat, alleen zo kan je de heksenkrakers zuiver tot je nemen. Wat eens geleerd is, kan opnieuw geleerd worden.

 

Vele van ons wordt geleerd, staf bij vuur, zwaarden bij lucht. Maar is dit wel zo?

 

Elementaire heksenkrakers, filologie ;

Vanuit de hekserij, schrijven we toe dat; Vuur bij staf
Vuur verbrand staven hout als brandstof. Sommige staven zijn rood van kleur en rood wordt geassocieerd met vuur. Ook in de tarot staat staven voor vuur.

 

Lucht bij Athame
Het metaal is koel. Bij overwinning wordt het in de lucht geheven. Het heeft de corresponderende kleur van de lucht. Men snijdt in de lucht om voor het trekken van de pentagram. Het snijvlak is zo scherp als de geest moet zijn om bij beslissingen knopen door te kunnen hakken. En het nadenkende vermogen wordt geassocieerd met nadenken, wat weer hoort bij lucht. Maar het lemmet van een Athame hoort bot te zijn, dus die reden gaat dan weer onderuit.

 

Maar er is een groep beoefenaars die vanuit het natuurlijk oogpunt anders schrijft en kijkt, namelijk; Vuur bij Athame
Metaal wordt gevormd door de hitte van de aarde, en dit wordt gebruikt om ijzer te smeden in vuur. Een zwaard (een soortgelijk instrument) kan alleen gebruikt worden bij agressie (om te doden) of bij passie (om te dansen). En als je zwaarden kruist, vliegen de vuurvonken er vanaf.

 

Engel Michaël is de Engel van het Zuiden en hij heeft een zwaard………. Lucht bij staf
Houten staven groeien omhoog, de lucht in, net als het hoofd, en zowel het hoofd als het element lucht worden geassocieerd met denken. Een staf richt magie de lucht in om het in de kosmos uit te zenden. En bij magie moet nagedacht worden wat ook weer wijst op het element lucht.

Bron Heksengedonder

 

Engel Raphaël, is de Engel van het Oosten en hij heeft een pelgrimsstaf……..

Bij tarot staat Engel Michaël op het Oosten.

Hoe komt hij zo ineens op het Oosten terecht, als hij van oorsprong op het Zuiden hoort?! Vermoedelijk vanwege zijn zwaard, wat we nu tot lucht toe schrijven. Maar ook volgens de tarot omschrijving, vanwege de ochtend ster die 's morgens in het oosten opkomt, brengt hij het daglicht". En hiermee hebben we waarschijnlijk Michaël naar oosten verschoven, i.p.v. hem te associëren met het oosten.

Dit geeft een natuurreligie beoefenaar van de oude religie natuurreligie toch te denken, heksenkraker. 

 

Door de omslag/overgaan van de oude religie naar het christendom, is er veel van de ouder religie verloren gegaan en vergeten. Ook omdat er toentertijd geen schrift was, veelal doordat alles mondeling werd overgedragen. Om de traditie te hervatten met wat men nog wel had, zal er waarschijnlijk ook veel verschoven zijn, aangepast, zo kwam zwaard/athame, waarschijnlijk ook op lucht te staan. Hoe en het waar, het eens allemaal begon, dat weet waarschijnlijk niemand. Maar gelukkig worden er nog steeds oude vondsten gedaan, zodat een geschiedenis opnieuw herschreven wordt. Zo ook met deze heksenkrakers, ergens is er een omslag geweest en passen we nu allen toe wat ons nu wordt doorgegeven, zelf in de tarot…………….

 

Het is natuurlijk ieder zijn eigen vrije wil en keus om aan te houden wat goed voelt, of zijn huidige leertraditie voortzet.

Maar deze heksenkraker heeft mij wel aan het denken gezet!

 

Hoe denk jij dat het zit?

Ontdek zelf maar wat jij logischer vindt en probeer het een en ander uit.

 

Blessed Be Jolanda

Maak simpel je website Eigen site maken