Herleef de natuurreligieNatuurreligie een verloren beschaving uit de oudheid.Be whole again with nature

Het pentagram is een zeer oud symbool. De oudste bekende pentagram komt uit het Mesopotamië en is ongeveer in 3500 voor Christus gemaakt. Het stond symbool voor de keizerlijke macht. De vijfpuntige ster wordt ook nu nog veel gebruikt als symbool voor macht bijvoorbeeld door de VS en in de vlag van o.a. Turkije. Maar het pentagram is meer bekend als magisch symbool.

 

Zo werd de appelboom door de Kelten gezien als magisch symbool, vanwege het pentagram dat te zien is als de vrucht van de boom horizontaal doorgesneden wordt.
 

De ware oorsprong van het pentagram die eerder goddelijk was, werd door de jaren heen echter overtrokken en werd vooral door de kerk afgeschilderd als een zogenaamd demonisch symbool. Als onderdeel van het streven van het Vaticaan naar meer macht werden alle heidense symbolen systematisch geassocieerd met het kwaad in de hoop zo de massa te bekeren naar het christendom.

 
Het meest verbazende kenmerk van het pentagram is het verband tussen zijn vorm; de vijf puntige ster en de planeet Venus. In acht jaar tijd trekt Venus namelijk een volmaakt pentagram aan de nachtelijke hemel. In de oudheid had dit de mensen zodanig verbaasd zo werden Venus en haar pentagram de symbolen van volmaaktheid, schoonheid en de cyclische kenmerken van de lichamelijke liefde.

   De 5 punten van het pentagram staan voor;

  

    Bovenste punt:               Het Goddelijke, geest, spirit, ziel.

    Rechtse punt boven;   Water (Windrichting Westen)

    Rechtse punt onder;   Vuur(Windrichting Zuid)

    Linkse punt onder;      Aarde ( Windrichting Noord)

    Linkse punt boven;     Lucht (Windrichting Oost)

Maak simpel je website Eigen site maken