Herleef de natuurreligieNatuurreligie een verloren beschaving uit de oudheid.Be whole again with nature

Heksenkraker van elementen.

Wees je bewust dat je met een open mind dit leest en wat tot jou is overgedragen en geleerd is even los laat. Alleen zo kan je de heksenkrakers tot je nemen. Wat eens geleerd is, kan opnieuw geleerd worden.

 

De meeste heksen zetten het element Aarde in het Noorden en lucht in het Oosten.

Maar; er is ook een groep beoefenaars die Aarde & Lucht juist omgekeerd doen……….. 

 

Aarde in het Noorden
Vanaf Nederland gezien ligt Scandinavië in het Noorden en dat is een grote lap aarde. Het element aarde staat voor rust en kalmte, net als de nacht en de winter die ook allemaal met het Noorden geassocieerd worden. Als aarde in het noorden ligt en water in het westen, dan liggen deze 2 vrouwelijke elementen aan 1 kant van de cirkel en de 2 mannelijke precies aan de overkant, waardoor de elementen in balans zouden staan als Yin en Yang.

 

Lucht in het Noorden
Vanuit het Noorden komt altijd de sterkste zeewind. Daarbij wordt lucht geassocieerd met denken, evenals het hoofd en beide zouden dan aan de bovenkant liggen. Als lucht in het Noorden ligt en vuur in het Zuiden, dan zijn deze 2 mannelijke elementen recht tegenover elkaar, waardoor je mannelijk en vrouwelijk om en om krijgt. Dit kan je vergelijken met positief en negatief, plus en min. In de scheikunde werkt dit als een katalysator, die rond draait en stroom opwekt doordat de polen tegenover elkaar staan en elkaar draaiende kunnen houden. Dit kan dan ook gebeuren in een magische cirkel, om veel energie op te wekken.

 

Aarde in het Oosten
Azië en Rusland liggen in het Oosten en dat zijn ook grote lappen aarde. Alle zaden die de aarde zullen bevruchten, komen daarvandaan gewaaid (op de wind, dus eigenlijk lucht). Het Oosten staat voor rust en kalmte, waar ook aarde voor staat. In de lente (hoort bij het oosten) wordt de aarde bevrucht en komt zij weer tot leven.

 

Lucht in het Oosten
Het oosten wordt geassocieerd met zen en meditatie, wat ook hoort bij lucht. In de lente wordt de aarde bevrucht door de lucht die de zaden meebrengt. En de lente hoort bij het Oosten. In de lente komt die zachte lentebries ook altijd uit het Oosten tot Zuidoosten gewaaid.

 

De elementen worden ook toegeschreven aan de God en de Godin. Zo hebben we dus vrouwelijke en mannelijke elementen. En als je ze in een mooie cirkel wilt zetten met de windrichtingen, dan kun je nog wel eens veranderen van gedachte welke element mannelijk en welke vrouwelijk is. Daarom kun je dit ook voor jezelf beslissen. Ik schrijf hier wat algemene hersenspinsels op die niet (alleen) van mij komen.

 

Mannelijke elementen 
Deze neigen naar boven, om rechtop te staan, net als de 'mannelijkheid'. Dit zijn dus vuur en lucht omdat lucht naar boven trekt. Het mannelijke is reinigend en verhelderend. Zo kunnen lucht en vuur stof en andere ongewenste dingen doen verdwijnen en tegelijkertijd dingen verhelderen door licht of door al het onnodige weg te waaien.

 

Vrouwelijke elementen
Zij blijven vlak liggen en willen nog wel eens bollingen vertonen. Dit zijn water en aarde met hun golven en heuvels. Het vrouwelijke is over het algemeen kalm, bezonnen en vruchtbaar. De aarde licht er rustig bij en produceert leven en het water kabbelt kalm en heeft zelfs al het aardse leven voortgebracht.

 

Bron Heksengedonder

 

Ook deze heksenkraker heeft mij aan het denken gezet! In de Egyptische traditie (Oude Egypte) is de aarde heel mannelijk, de God Geb. Maar in de Griekse traditie(oude Grieken) is de aarde weer vrouwelijke Gaia. Persoonlijk voelt het voor mij dat er in ieder element, (lucht, vuur, water en aarde), net als bij de mens, zowel het vrouwelijke als het mannelijke aspect zit, de Yin & Yang, Peper en zout, zwart en wit. Bij de mannelijke element vuur en lucht zeggen we immers, vuur wat haar passie is, lucht wat haar adem is.

 

Hoe denk jij dat het nu zit?

Ontdekt het zelf wat jij logischer vindt en probeer het een en ander uit. Maar het blijft natuurlijk ieder zijn eigen vrije wil en keus om aan te houden wat goed voelt, of zijn huidige leertraditie voortzet.

 

Blessed Be Jolanda

Maak simpel je website Eigen site maken