Herleef de natuurreligieNatuurreligie een verloren beschaving uit de oudheid.Be whole again with nature

De Godin is terug en haar hernieuwde verschijning betekend een omwenteling. Zij is in de rooms-katholieke Kerk waarin zij reeds lang is erkend en opgenomen, zij is het in gezuiverde ontsekste en schoongewassen gedaante en waarin ze naar waarheid haar goddelijke zoon de wet voorschrijft.

Als men de vredige stilte van een kerk binnenstap zie je daar ook een altaar en daarboven in beeldvorm of in het kerkraam met een verbijsterend mooi mozaïek van de Godin, in haar vermomming als de maagd Maria. Heeft iemand hier wel eens bij stil gestaan? Ik niet, tot ik het boek las “Gesprekken met een heks”, dat zette mij aan het denken en dacht toen verhip, daar zit een kern van waarheid in, want het is de waarheid! Het mooie ervan is, dat zij vereerd wordt door miljoenen mensen die niet weten noch zich er iets van aan zullen trekken (spijtig genoeg), dat zij van oorsprong en in werkelijkheid de Grote aardmoeder is.

De Godin is de aarde; zij is de moeder die ons voedt en koestert en leven voortbrengt. Zij is de vruchtbaarheid en voortplanting, alles komt voort uit haar en keert tot haar terug; zij is het leven van bomen en planten van graan en kruiden, al wat leeft is onderdeel van haar. Zij is ongrijpbaar, de essentie van het leven en het mysterie van de wateren. Zij wordt zichtbaar gemaakt in de rijke overvloed van de natuur. Zij is de Drie en de Ene, als maangodin is zij tijdens het wassen van de maan de maagd, met volle maan is zij de moeder en bij afnemende maan de wijze oude vrouw; de volmaakte drie-eenheid. De Godin is de anima, het vrouwelijke aspect in de man.

De verering van het vrouwelijke, van de moedergodin, is zo oud als de wereld, natuurreligie beoefenaars en de oude Goddienst houdt met haar alternatieve spiritualiteit de verering in stand. Het is niet waarschijnlijk dat de eredienst van de Godin ooit een wereldgodsdienst zal worden. Ze moet echter niets hebben van het patriarchale christendom. In de zestiende eeuwse kerkverslag staat;

De vrouw is vleselijker gericht dan de man; bij de vorming van de eerste vrouw is een defect ontstaan doordat ze uit een kromme rib is geschapen. Zij is onvolmaakt en dus altijd vol leugens en bedrog. Vrouwen moeten kuis zijn en aan mannen onderdanig’

Hoe kortzichtig en dom beredeneerd is dit? Hiermee werd de vrouw (priesteres) van haar troon gegooid, zodat de macht van de man door de komst van het christendom, dus mannelijk, zijn intrede deed.

Maar zonder vrouw geen leven, waar het mannelijk zaad kan groeien! Zonder moeder aarde, kan er niet gezaaid worden en zal er geen leven komen, zal zij geen vruchten werpen.

Dus ja wie heeft wie nu nodig!?

Maak simpel je website Eigen site maken