Herleef de natuurreligieNatuurreligie een verloren beschaving uit de oudheid.Be whole again with nature

Heksenkraker van Engelen

Wees je bewust, dat je met een open mind dit leest en wat tot jou is overgedragen en geleerd even los laat, alleen zo kan je de heksenkrakers zuiver tot je nemen. Wat eens geleerd is, kan opnieuw geleerd worden.

 

Uit een oud boek (heksen en demonen) uit 1974 , lees ik dat van oudsher  iedere windrichting zijn eigen bescherm Engel heeft, op het Oosten Raphaël – Zuiden Michaël- Westen Gabriël en Noord Uriël.

 

Engelen van de 4 Windstreken, je hebt er wat mee of niet, dit kan later wel komen of toch niet. Engelen, welke taak hebben ze? 

Eigenlijk meer dan je zelf had gedacht. Ze zijn er altijd geweest en worden nu verbonden met het christendom. Maar is dit altijd zo geweest? Ook ik had eerst niets met Engelen, toch heb ik me verbonden met ze en zie ik ze nu als een geheel van de natuur, als boodschapper naar ons vanuit de Goddelijke (boven) wereld i.p.v. ze te verbinden met God.

 

Naast de wachters, heersers van de Windstreken, horen daar natuurlijk ook de aartsengelen bij deze zijn:

Raphaël, Gabriël, Michaël en Uriël.  Ze waren er al voor het christendom maar hadden alleen andere benamingen lees hier.

Ook hier blijken de Aarts Engelen in der loop van tijden van windrichtingen zijn verplaats.

Zo zie je dat bijv. Aarts Engel Michaël bij tarot op het oosten staat, waarschijnlijk zo gekomen door zijn zwaard wat we nu tot lucht toe schrijven. Maar ook volgens de tarot omschrijving, vanwege de ochtend ster (zon) die 's morgens in het oosten opkomt, brengt hij het daglicht". En hiermee hebben we waarschijnlijk Michaël naar oosten verschoven, i.p.v. hem te associëren met het oosten. Maar je komt hem ook op het Noorden als windstreek tegen.

 

Van oudsher blijkt Michaël de Aartsengel van het zuiden en werd in oude mythen vertegenwoordigd door bijvoorbeeld Helios, Apollon, Ra en Lugh Michaël regeert de zon. Maar over het algemeen schrijven de meeste voor het grootste deel de Engelen toe aan; Oosten Raphaël – Zuiden Michaël- Westen Gabriël en Noord Uriël.

 

Ook deze heksenkraker heeft mij aan het denken gezet! Hoe denk jij dat het nu zit?

 

Ontdekt het zelf wat jij logischer vindt en probeer het een en ander uit.

Maar het blijft natuurlijk ieder zijn eigen vrije wil en keus om aan te houden wat goed voelt, of zijn huidige leertraditie voortzet.

Lees hier PDF Engelen van de 4 Windstreken 
Het aanroepen van de 4 windstreken met de engelen klik hier

 

Blessed Be

Jolanda

Maak simpel je website Eigen site maken