Herleef de natuurreligieNatuurreligie een verloren beschaving uit de oudheid.Be whole again with nature

Cupido (Amor) & Eros. Eros, zoon van de Griekse liefdesgodin Aphrodite. Cupido, het zoontje van Romeinse Venus. Voor liefdesgodjes zijn er geen betere moeders te bedenken. De vaders, Ares en Mars, stoere oorlogsgoden. 

Vooral Cupido wordt afgebeeld als een klein krijgshaftig mannetje met vleugeltjes en pijl en boog. Eenmaal geraakt door een pijl van Cupido, ben je op slag verliefd. Zo af en toe heeft Cupido een blinddoek voor: liefde is nu eenmaal blind! Daar komt dus deze term vandaan.

In allerlei culturen zijn er godinnen die de liefde vertegenwoordigen. Venus is de beroemdste godin van de Romeinen. Aphrodite werd ze genoemd door de Grieken, Astarte is een nog oudere naam. Aphrodite werd moeder van Eros, Venus van Cupido. 

Uit Egypte komt Isis. Isis staat symbool voor liefde, moederschap, vruchtbaarheid en trouw. Isis weet met haar niet aflatende liefde haar echtgenoot tot leven te wekken. Klein probleem was wel dat Osiris (haar echtgenoot) in het dodenrijk moest blijven maar samen kregen ze wel een zoon, Horus. De Ieren (of Kelten) hadden Aine, de Germanen hadden hun Freya.

Maak simpel je website Eigen site maken