Herleef de natuurreligieNatuurreligie een verloren beschaving uit de oudheid.Be whole again with nature

Eens vroeg een cursist aan mij,” mag je Athame van hout zijn”? Als eclectische Pagan……..zou mogelijk kunnen zijn. Maar toch voelde het niet goed. Ik ben gaan mediteren en stemde mij erop af. Al heel snel kreeg ik antwoord, dit luidde;

"Metaal is een betere energie geleider, als hout hetzelfde zou zijn, had Engel Michael wel een houten zwaard".

 

Mijn vraag was beantwoord en ik wist dat het klopte.

Ook wilde ik binnen mijn covens dat we gelijk gestemd zijn, zeker aan energieën als we een ritueel uitvoerde.

Dus daarom, allen gelijk aan materiaal staat gelijk aan energie.

Wat men als eclectische Pagan thuis zelf doet, is aan hen zelf.

 

Naar wat speurwerk, werd mijn gevoel, waarom metaal nogmaals bevestigd.

Deze informatie wil ik de beoefenaars in de natuurreligie/heidendom niet onthouden.

Ik wil niemand overtuigen, dat is aan jezelf.

 

Waarom van Metaal?

Metaal geleid de energieën beter, kijk maar naar de zonnecellen waar zijn deze van gemaakt?

 

De meest gebruikte zonnecellen zijn gemaakt van kristallijn silicium. Deze cellen hebben in praktijksituaties een rendement tot ongeveer 15%. Ze worden gemaakt door uit blokken van het metaalsilicium dunne plakken (0,3 mm) van ongeveer 1 dm2 te zagen

Het fotovoltaïsch effect is in 1839 ontdekt door de Franse natuurkundige Alexandre-Edmond Becquerel. Toch duurder het nog tot 1883 eer een eerste werkende zonnecel werd gemaakt en wel door de Amerikaanse uitvinder Charles Fritts. Voor zijn zonnecel bedekte Fritts het halfgeleider materiaal selenium met een dunne laag goud.

 

Zonnecellen hebben hun elektriciteitgenererende eigenschappen te danken aan het zogenaamde fotovoltaïsch effect. Hiermee wordt bedoeld dat in halfgeleider materialen onder invloed van licht elektronen worden vrijgemaakt. Voor effectieve zonnecellen worden de halfgeleider materialen zo aangepast dat de vrijgemaakte elektronen tot een spanningsverschil in het materiaal leiden. De vrijgemaakte elektronen kunnen nuttig worden gebruikt door ze door een elektrische weerstand heen te laten stromen. Kort samengevat, waar bestaan zonnecellen vooral uit…….edelmetalen. Metalen die een energie verspreiden en niet vast houd.

 

Gevoelsverschil

In een kamer met een constante temperatuur voelt een metalen voorwerp vaak koel aan. Een houten voorwerp dat zich in dezelfde kamer bevindt voelt warm aan. Toch hebben beide voorwerpen exact dezelfde temperatuur. Hoe wordt dan dit gevoelsverschil veroorzaakt?

Het is iedereen wel eens opgevallen dat een metalen tafel koud aanvoelt, tenzij deze tafel natuurlijk een aantal uur in de volle zon heeft gestaan. Een metalen tafel die een aantal uur in de zon heeft gestaan kan zo heet worden dat je jezelf lelijk kunt branden. Bij een houten tafel zul je dit effect niet snel waarnemen. Blijkbaar hebben de verschillende stoffen een andere gevoelstemperatuur. De gevoelsmatige temperatuur van een stof heeft te maken met de mate van geleiding van deze specifieke stof.

 

Geleiding

De mate van geleiding van een bepaalde stof bepaalt dus hoe warm of koud een stof aanvoelt. Maar wat is geleiding dan precies? Warmte is een vorm van energie. Wat wij als warmte ervaren zijn in feite hele snelle trillingen van atomen. Hoe sneller deze atomen trillen, hoe warmer een voorwerp is. Warmte kan van stof tot stof worden doorgegeven. Als een hete theepot in de buurt van een theelepeltje komt, kunnen de atomen in het theelepeltje mee gaan trillen met de atomen van de theepot. De energie van de theepot wordt zo verspreid en de warmte wordt doorgegeven. Doordat de energie aan het theelepeltje wordt doorgegeven, zullen de atomen in de theepot iets minder snel bewegen. Door het doorgeven van warmte koelt de theepot dus iets af.

 

Verschil in geleiding

Sommige stoffen zoals water en ijzer geleiden warmte erg goed, mooi voorbeeld “de centrale verwarming”. Stoffen met een goede geleiding kunnen warmte dus gemakkelijk aan andere stoffen doorgeven. Isolerende stoffen geleiden daarentegen vrijwel geen warmte. Deze isolerende stoffen houden de warmte hierdoor op hun originele plek. Isolerende stoffen zoals o.a. glaswol en piepschuim, hout (houtvezelisolatie) worden dan ook wel gebruikt om huizen te isoleren. Warmte binnen te houden dus.

Als je een goed geleidende stof aanraakt voelt deze vaak koud aan. Bij goed geleidende stoffen wordt de warmte van je hand namelijk aan de geleidende stof doorgegeven. Je hand koelt meteen af doordat de warmte wordt doorgegeven en de stof voelt dan koel aan. Geleidende stoffen onttrekken dus als het ware de warmte uit je hand. Als je een slecht geleidende stof aanraakt wordt de warmte niet doorgegeven en blijft dus in je hand. Wat jij dan als warm hout ervaart is dus gewoon de warmte in je eigen hand. Het raadsel van het koude metaal heeft dus een doodgewone natuurkundige oplossing.

Gaan we ver terug toen de mensheid het metaal nog niet hadden ontdekt. Gebruikte men o.a. hout als vechtwapen.

Maar men had al door dat dit niet zo sterk was. Toen men het metaal ontdekte, ontdekte men ook hoe sterk en magisch dit was……

je hoeft alleen maar te denken aan de legende van het zwaard van King Arthur.

 

Daarom gebruik gelieve een  Athame van metaal, het geleid de energie en sluit het niet op zoals hout dat doet en dat is wat wij niet willen. Niets mag opgesloten blijven het moet er ook weer uit en terug gestuurd worden, wel zo belangrijk,

 

Nu weten we ook waarom we beter geen glaasje kunnen draaien. Glas is dus ook een geïsoleerde stof.

Zeker raadzaam om met een kruizenbord te werken.

 

Blessed Be,

Jolanda

Maak simpel je website Eigen site maken