Herleef de natuurreligieNatuurreligie een verloren beschaving uit de oudheid.Be whole again with nature
Veel oudere liefdessymbolen zijn bijna niet te vinden. Door de eeuwen heen lijkt de appel als liefde, passie, onsterfelijkheid en vruchtbaarheid, als liefdessymbool in vrijwel alle culturen en eeuwen voor te komen.
                                              
Dionysus gaf een appel aan Aphrodite, godin van de liefde. Gaia gaf appels aan Hera toen ze trouwde met Zeus. In het oude Griekenland aten de bruid en bruidegom ieder een helft van een appel, symbool voor een voorspoedig liefdesleven. In de Noorse mythologie, staat de gouden appel voor jeugd en onsterfelijkheid. Voor de Kelten symboliseerden appels liefde omdat de vruchten lang houdbaar zijn. Zo ziet u maar, zo verboden is deze vrucht niet zoals het Bijbelboek Genesis omschrijft, maar symboliseert juist de liefde, voorspoed, jeugd enz. er is dus niets fouts aan de appel.

Maar er is nog iets bijzonders aan de appel, wanneer je deze horizontaal doorsnijd komt er een pentagram tevoorschijn, met in iedere punt een zaadje. Voor ons een belangrijk symbool, het geeft de elementen weer, lucht,vuur,water, aarde en de spirit. De appel symboliseert ook de aarde. Meer over de appelboom en haar geheimen klik op PDF.
Maak simpel je website Eigen site maken